Zaterdag 11 mei

11.00u
kinderhappening 'Iedereen artiest'

Om ons kunstenfestival te openen, wordt op zaterdag een kinderhappening gepland. De kinderen van Ritmica zullen tijdens deze happening een show voorstellen vol kunstzinnige vertoningen. 

Locatie: kasteeltuin Cappenberg

11.00u (doorlopend tot 21.00u)
kunstenfestival

Vanaf 11 uur kan het publiek genieten van verschillende tentoonstellingen, catering en workshops. 

Tentoonstelling '50 jaar Ritmica'

50 jaar Ritmica laat zich nu vertellen via tientallen klasfoto's en met beeldmateriaal van oneindig veel kleurrijke gebeurtenissen. Een team van Ritmica anciens dook met veel goesting en een beetje heimwee in de archiefdozen en selecteerden stapels foto's en teksten. 

Locatie: gebouw school

Project 'iedereen artiest'

Tijdens het schooljaar werden verschillende kunstwerken gemaakt door de kinderen, jongeren en volwassen, in kader van ons jaarthema 'kunst'. Deze kunstwerken worden tentoongesteld op het terrein van Ritmica. Laat u verrassen door al het moois dat werd gecreĆ«erd.

Locatie: park Cappenberg

Catering

Tijdens het festival kunnen jullie genieten van zeer lekkere gerechten, geserveerd door de keuken van Ritmica. Om dit goed te kunnen organiseren, is het belangrijk dat het publiek inschrijft. Inschrijven kan hier:

Daarnaast vindt U op het terrein ook verschillende lekkere snacks!

Locatie: feesttent

Kinderanimatie

Tenslotte worden doorlopend kunstworkshops georganiseerd voor de kinderen. Zo kunnen zij tijdens ons kunstenfestival hun creatieve kant ontdekken. 

Locatie: gebouw spoor, gebouw school

21.30u
klank- en lichtspel

In 1972 kocht de vzw Ritmica het kasteel Cappenberg in de Wouwstraat te Hove. Met 'Het Beleg van Ritmica' laten we ons inspireren door de fascinerende geschiedenis van het kasteel. We laten het kasteel persoonlijk aan het woord in een prachtig klank- en lichtspel. Is het kasteel tevreden met haar bestemming of zijn haar verwachtingen ambitieuzer? Feiten en fictie mixt zij schaamteloos tot een historische cocktail en een boeiend spektakel.
Maar of het nu waar of niet waar is ... Het wordt een belevenis om naar te kijken. Deze historische evocatie met tientallen figuranten en verschillende oldtimers wordt een meeslepend avontuur voor jong en oud!

Locatie: kasteeltuin Cappenberg