Vrijdag 10 mei

openingsuren: 18.30 uur tot 00.00 uur

19.00u - 19.45u

feestelijke opening

Een halve eeuw Ritmica-geschiedenis vertaalt zich in honderden verhalen van kinderen die in hun groei naar volwassenheid geconfronteerd werden met vele vraagtekens over hun toekomst. Het laat zich ook vertellen in mooie verhalen van ouders en andere begeleiders die soms met vallen en opstaan, maar steeds met respect voor elkaars kracht, een opvoedkundig traject aflegden.

Ritmica staat graag stil bij haar verleden maar kijkt vooral enthousiast naar de toekomst.

          20.00u - 21.00u
         Ritmica zingt!

Het was ooit een traditie op Ritmica. Regende het tijdens de speeltijd, dan verzamelden alle kinderen in de grote zaal van het kasteel Cappenberg. Een meester stemde zijn gitaar en er werd een kwartiertje fanatiek in groep gezongen. Soms werden er zelfs dikke liedjesboeken uitgedeeld want het repertoire was zeer variant. Nu zingen we nog zelden. De overdekte speelplaats is een alternatief voor een zangstonde. Soms lijkt zingen met uitsterven bedreigd want we zullen sneller een koptelefoon op de oren zetten en een eigen muziekkeuze laten primeren op het zingen in groep. Maar met Ritmica Goud doen we graag toch nog eens nostalgisch. Voor "Ritmica zingt" hebben enkele juffen en meesters een orkest gevormd. Uit het bijna onuitputtelijk repertoire van het Vlaamse lied selecteerden zij een aantal plezante meezingers. Zangtalent is geen vereiste! Maar wie graag eens mee zingt met liedjes van 1969 tot nu ... mag dit moment niet missen.

Locatie: feesttent

           21.30u - 22.30u
        klank- en lichtspel

In 1972 kocht de vzw Ritmica het kasteel Cappenberg in de Wouwstraat te Hove. Met "Het Beleg van Ritmica" laten we ons inspireren door de fascinerende geschiedenis van het kasteel. We laten het kasteel persoonlijk aan het woord in een prachtig klank- en lichtspel. Is het kasteel tevreden met haar bestemming of zijn haar verwachtingen ambitieuzer? Feiten en fictie mixt zij schaamteloos tot een historische cocktail en een boeiend spektakel.
Maar of het nu waar of niet waar is ... Het wordt een belevenis om naar te kijken. Deze historische evocatie met tientallen figuranten en verschillende oldtimers wordt een meeslepend avontuur voor jong en oud!

Locatie: kasteeltuin Cappenberg